Kruipruimte isoleren is gezond

De kruipruimte is een ruimte onder de woning welke bereikt kan worden door een kruipluik. Het kruipluik bevindt zich vaak bij de voor- of achterdeur van een woning. Omdat de kruipruimte zich bevindt onder de grond staat er in deze ruimte vaak grondwater.  Het grondwater in deze ruimte kan zorgen voor vocht en schimmels, en deze schimmels kunnen gemakkelijk de woning in trekken.

Ventileren is noodzakelijk want stilstaande lucht wordt vochtig en dat is slecht voor de gezondheid van de kruipruimte. Door vocht kan er namelijk rotting ontstaan in de draagbalken van de woning. Wanneer het vocht deze balken zodanig erg heeft aangetast kan het zelfs betekenen dat alle balken inclusief de vloer vernieuwd moeten worden.

Voor ventilatie in de kruipruimte worden vaak roosters geplaatst in de gevel, de roosters zitten bovengronds en zorgen doormiddel van een schuin lopende pijp de kruipruimte in. Deze roosters zorgen voor frisse lucht in de kruipruimte.

In de kruipruimte bevinden zich vaak de leidingen en de riolering van de woning, verder is de kruipruimte een loze ruimte. Maar omdat een ongezonde kruipruimte slecht is voor de gezondheid in de woning, is het een goed idee eens na te denken over kruipruimte isolatie. Kruipruimte isolatie kan ervoor zorgen dat de kruipruimte een droge, vocht- en schimmelvrije ruimte wordt.

Kruipruimte isolatie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. SCHOTGROEP isoleert de bodem doormiddel van EPS- parels. Deze parels zorgen ervoor dat het vocht verdwijnt uit de kruipruimte. Met PUR kan het aanwezige vocht worden opgesloten en dit zorgt dan juist voor schimmel en hout- betonrot.

Het isoleren van de kruipruimte heeft een comfortverhogend effect, zorgt voor een lagere energierekening en daarnaast draagt het bij aan een beter klimaat. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning, neem contact op met één van de adviseurs van Schotgroepisolatie.